200 de video-uri au intrat în luptă pentru premiile Gaming Video Awards

S-au înscris 69 de creatori în cadrul competiției ce premiază cel mai bun conținut de gaming din România

București, 2 septembrie 202269 de creatori, printre care nume importante ale scenei de gaming din România precum Theo Zeciu, Bogdan Techeș, xSlayder, Bercea, Reddysh, Antonia Nuckle, Mădălin, dar și mulți alții, concurează la cea de-a treia ediție a Gaming Video Awards connected by Vodafone. Competiția care îi premiază pe cei mai creativi și responsabili creatori de conținut de gaming a ajuns în etapa votului jurului. Toate înscrierile, cât și desfășurarea competiției, pot fi urmărite pe www.gamingvideoawards.ro.

“Numărul creatorilor înscriși la Gaming Video Awards, mai mare față de cel de anul trecut, vine pe trendul observat în 2021 și 2022 de creștere a interesului publicului din România pentru conținutul video de gaming. Totodată ne bucură și calitatea și numărul înscrierilor la categoriile destinate brandurilor și agențiilor de comunicare, demonstrând că acestea îi consideră pe gameri un public de comunicare din ce în ce mai important.”, a precizat Tudor Dăescu, General Manager Dăescu Borțun Olteanu și organizatorul Gaming Video Awards.

Cele 200 de videouri înscrise se regăsesc în cadrul celor 18 categorii destinate creatorilor de conținut: Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun live stream, Newcomer of the year, Cea mai bună serie de Let’s Play, Cel mai bun video al unei creatoare de conținut, Cel mai bun video de gaming tech, Cel mai bun video de MOBA, Cel mai bun video de Sports Games, Cel mai bun video de Battle Royale, Cel mai bun video de Tactical Shooters, Cel mai bun video axat pe jocurile populare – Brawl Stars, Minecraft și GTA, Cel mai bun video kids friendly, Cel mai bun video de gaming de pe TikTok, Cel mai bun video de mobile gaming, Cel mai bun video al unui jucător pro și Cel mai bun caster de Esports.

Brandurile care au derulat acțiuni cu conținut de gaming și dedicate gamerilor au înscris 16 campanii la categoriile dedicate: Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut, Cea mai bună campanie cu conținut de gaming & Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming.

 • KFC Arena Wingman – KFC / Nexus Gaming
 • Army of the Streamers – Netflix / Jam Session
 • #PlayOnWithSamsung Hacks Bucharest Gaming Week // Comic Con 2021// PUBG Mobile Competition – Samsung / Cheil Centrade & MSL The Practice
 • Teleenciclopedia Horizon Forbidden West – PlayStation / VMLY&R
 • Wild Game for the Wild Life – ING / Jam Session
 • #HerOwnGame – Amber / Pattern Mind Treat Studios
 • Lansarea lui Spicy Legends – KFC / Nexus Gaming
 • Lansare videoclip Killa Fonic feat. Roxen – Crazy VALORANT – Riot Games / Pattern Mind Treat Studios
 • Kaufland Upgrade – Kaufland / Nexus Gaming
 • The PlayRoom by Samsung – Samsung / Cheil Centrade & MSL The Practice
 • Streamer Get-Together – Riot Games / Pattern Mind Treat Studios
 • Taco Bell Lil Challenge – Taco Bell / Nexus Gaming
 • KFC Killer Discounts – KFC / Nexus Gaming
 • Gaming Live Commerce – Galaxy S22 Series – Samsung / Cheil Centrade & MSL The Practice

Toate categoriile, cu excepția Cel mai popular streamer, vor fi jurizate de o echipă formată atât din streameri profesioniști, cât și din nume importante din media & marketing. Alături de streamerii JaxiTV, președintele juriului, Ovvy și Bobospider, din juriu vor face parte, dintre mulți alții, Hypno (regizor), Ioana Sigarteu (Samsung România), Cristian Manafu (Evensys) și Matei Psatta (Blindspot).

Etapa votului juriului se încheie pe 30 septembrie, acesta alegând cele 5 nominalizări finale la fiecare categorie. Gala de premiere va avea loc în luna octombrie, într-o locație care urmează să fie anunțată în curând.

Cel mai popular streamer este singura categorie al cărui câștigător va fi desemnat de public. Susținătorii își vor putea vota favoritul pe site-ul oficial, accesând categoria respectivă și urmând instrucțiunile.

Categoria Role Model Of The Year va premia acel creator de conținut care promovează valori sănătoase pentru comunitatea de gaming. El va reprezenta o opțiune serioasă pentru brand-urile care își doresc asocierea cu un creator responsabil.

Creatorul de conținut al anului va fi anunțat în cadrul galei de premiere, trofeul fiind decernat creatorului de conținut care a adunat cele mai multe premii în cadrul competiției.

Gaming Video Awards este connected by Vodafone și este susținut de George, primul banking inteligent, Samsung, AGON by AOC, Amber, L’Oréal și Mega Mall.

Parteneri media: Kiss FM, Go4Games.ro, The Institute, Blindspot.