Echipa Nexus KTRL câștigă primul campionat de Wild Rift din România

Ultimul joc al Riot Games câștigă din ce în ce mai mulți fani în țara noastră

Primul campionatul național de Wild Rift din România s-a desfășurat zilele acestea în cadrul turneului Digital Crusade de la Cluj-Napoca. Echipele Nexus KTRL și Onetap Gaming s-au întâlnit în marea finală, Nexus ieșind învingătoare după scorul de 4 la 0.

“Am reușit cu toții să trecem peste emoții și să arătăm tuturor că suntem o echipă bine închegată, care a venit aici pentru victorie. Este prima competiție pur românească de această dimensiune la care participăm și putem spune că ne-am simțit extrem de bine și le așteptăm cât de curând și pe următoarele!”, spune Alex Szabo, Ruthless, managerul echipei de Wild Rift Nexus KTRL.

Wild Rift, versiunea pentru mobile a cunoscutului joc League of Legends, a fost lansat anul trecut în decembrie și continuă să câștige popularitate în rândul jucătorilor. Wild Rift se adresează atât jucătorilor veterani care doresc o experiență competitivă, cât și noilor veniți care vor să se distreze cu prietenii. Jocul este conceput pentru a fi ușor de înțeles pentru jucătorii noi, dar păstrează esența experienței League of Legends și nu o transformă într-o experiența casual.

Digital Crusade continuă vineri, 21 octombrie, când au loc și semifinalele campionatului regional de League of Legends în care se vor lupta două echipe din România (Nexus KRTL și Urban Esports), una din Ucraina (Racquetsai) și o alta din Bulgaria (Random 5). Sistemul de joc va fi best of five (cel mai bun din cinci jocuri) și va desemna cele două echipe finaliste care se vor lupta pentru victorie pe 22 octombrie.

Echipele ajunse în această etapă au meritul de se fi clasat primele în liga finală unde au concurat opt echipe: patru din România și câte una din Moldova, Ungaria, Ucraina și Bulgaria. Echipele calificate au fost Infinite Blue, Nexus KTKL, Onetap Gaming și Urban Esports (România), Cyber.MD (Moldova), Lenovo Legion Honved (Ungaria), Racquetsai (Ucraina) și Random 5 (Bulgaria).

Turneul de League of Legends este unul dintre cele mai de success organizate vreodată în regiune, la startul său înscriindu-se câteva sute de echipe care au trecut prin etapele de precalificări.