Gaming Video Awards și-a desemnat nominalizații ediției 2023

Comunitățile streamerilor nominalizați își vor putea întâlnii idolii la Cinema City în Mega Mall, pe 22 noiembrie, de la ora 18:00

Gaming Video Awards, competiția care premiază cel mai bun conținut video de gaming pe care streamerii și brandurile îl creează pentru comunitățile lor, și-a stabilit nominalizații ediției din acest an.

Cele 204 video-uri de gaming au fost înscrise de 73 de creatori de conținut la 20 categorii de concurs. Câștigătorii Gaming Video Awards 2023 vor fi desemnați în cadrul galei de premiere ce va avea loc pe 22 noiembrie, de la ora 19:00, și va putea fi urmărită online pe www.gamingvideoawards.ro. Fanii celor mai pupulari streameri de la noi din tară se vor putea întâlni cu aceștia înaintea galei, de la ora 18:00, la Cinema City, în Mega Mall. Într-un spațiu special amenajat, streamerii nominalizați la Gaming Video Awards vor participa la sesiuni de meet & greet cu urmăritorii lor.

„Un număr mai mare de creatori înscriși. Un număr mai mare de videouri. Gaming Video Awards crește de la an la an, ceea ce demonstrează că acest gen de entertainment este din ce în ce mai popular. Ne bucură și calitatea în creștere a înscrierilor făcute de branduri și agențiile de comunicare. Semn că gamerii sunt un public comercial cheie.”

A precizat Tudor Dăescu, președinte Gaming Video Awards.

Zummy, Zasami, Tudor Butan, Jaxi si Tedereu sunt creatorii de conținut care au obținut cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a patra ediții a Gaming Video Awards. Cei cinci au fost nominalizați la câte 5 categorii, printre care se numără Cel mai bun stream, Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun video de Minecraft și Cel mai bun video de mobile gaming. Bogdan Techeș a obtinut 4 nominalizări la categoriile Role Model of the Year, Cel mai bun video de MOBA, Cel mai bun video de Tactical Shooters și Cel mai bun video Kids Friendly. Theo Zeciu a obținut, de asemenea, 4 nominalizări la categoriile Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun stream, Role Model of The Year și Cel mai bun video de sports games.  

Comunitatea de gaming l-a votat pe Theo Zeciu drept cel mai popular streamer, în urma a peste 141 de mii de voturi. Topul a fost completat de Spery (16.415 voturi) și LexaMusique (11.822 voturi). Categoria Cel mai popular streamer a fost singura categorie din competiție unde publicul a votat.

Videourile din competiție au fost jurizate atât de streameri profesioniști, cât și de nume importante din media & marketing. Alături de Bobospider, președintele juriului, Ovvy și Reddysh, din juriu au făcut parte, pintre mulți alții, Dragos Stanca (ThinkDigital), Hypno (regizor), Mihai Cotos (Digital Crusade) Cătălin Butnariu (RGDA) și Matei Psatta (Blindspot).

La categoriile dedicate brand-urilor și agențiilor de comunicare, campaniile Grand Job Experience, realizată de Kaufland împreună cu v8 Interactive, A fair voice for female characters in games, realizată de Vodafone și McCann și Magnum Celestial Challenge, realizată de Unilever și Nexus Media, au obținut câte 3 nominalizări. Beat the Skunk, campanie realizată de Old Spice și Leo Burnett, Fraudy Tales in Minecraft, campanie realizată de ING și Jam Session Agency și Share your power, realizată de Samsung și Cheil Centrade, au obținut câte 2 nominalizări.  Categoriile dedicate brand-urilor și agențiilor de comunicare includ Cea mai bună campanie cu conținut de gaming, Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming, Cea mai bună campanie cu creatori de conținut și Cea mai bună campanie in-game advertising.

Lista completă a nominalizărilor poate fi găsită pe www.gamingvideoawards.ro.

Gaming Video Awards este un eveniment organizat de Dăescu Borțun Olteanu.

 

Gaming Video Awards este connected by Vodafone, upgraded by George și susținut de Samsung, AGON by AOC, Rockstar Energy Drink, IAA, Republic of Gamers, Old Spice, Amber, Cinema City, Mega Mall, Kiss FM, The Institute și Go4Games.