High Score este seria-documentar Netflix despre jocuri video pe care o așteptai de mult timp

High Score scoate la iveală multe lucruri neștiute despre industria de gaming. Mai exact, „era de aur”, perioada în care Space Invaders, Pac-Man, Mario sau Sonic erau cele mai inovatoare titluri râvnite de orice gamer.

 

6 episoade, cu mai puțin de 50 min fiecare, încearcă să încapsuleze partea de game-developement din spatele jocurilor menționate mai sus și a consolelor Atari 2600, NES și Sega Genesis. Atinge și subiecte controversate, ca violența din jocuri video, precum Doom sau Mortal Kombat, povești despre discriminarea persoanelor de culoare și includerea în premieră a unui astfel de jucător în Madden.

Și, cum Netflix iubește să se afirme pe spectrul progresiștilor, este prezentă și o povestioară despre jocul LGBTQ GayBlade a lui Ryan Best,  care a pierdut absolut toate copiile, incluzînd codul sursă.

Melissa Wood, una din creatori, spune că scopul lui High Score este să ajute la internalizarea colectivă a faptului că jocurile video nu sunt un domeniu de trecut cu vederea; „o pierdere de timp”, cum ar spune mulți părinți. Ele sunt artă și trebuie tratate ca atare. Sunt un mediu care ne-a ajutat pe mulți să ne exprimăm, să ne dezvoltăm profesional și social. Un mic colț de serenitate doar al nostru într-o lume nebună.

Nu este o serie care se adresează numai gamerilor hardcore sau oamenilor care n-au nicio legătură cu domeniul. Încearcă să ofere îndeajuns de multă informație pentru toată lumea, chiar dacă unii ar da skip peste explicația jocurilor RPG din serial.

Deși e imposibil să fi deschis Netflix-ul în ultimul timp și să nu vă apară ditamai bannerul în aplicație, las aici un link către serial.