Macedonia de Nord este câștigătoarea Campionatului European de CS:GO organizat în weekend la Oradea

Festivalul Digital Crusade 2022 a reunit peste 180 de jucători de esports din 28 de țări în cele 5 competiții

Digital Crusade 2022, cel mai mare festival de Esports din România, și-a desemnat la finalul săptămânii trecute câștigătorii din cadrul celor 5 competiții organizate. Macedonia de Nord a urcat duminică, 10 iulie, pe scena Oradea Arena și s-a impus în fața Ucrainei, câștigând titlul de campioană europeană la CS:GO și calificându-se astfel la mondialele din Bali. Turneul European de CS:GO organizat la Oradea a avut un prize pool total de 25.000 de dolari.

“Adevărata grandoare a acestui eveniment nu a constat doar în statutul său de campionat european, ci şi în numărul echipelor participante şi cei peste 180 de jucători, staff-ul implicat, dar şi cele 60 de transmisiuni în 16 limbi diferite live ale etapelor întregului eveniment. Drumul până aici a fost unul foarte frumos şi ne bucurăm că am avut ocazia de a fi organizatorii evenimentului.”, a spus Mihai Cotos, CEO Digital Crusade.

Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO 2022)   

Cele mai bune 16 echipe europene de CS:GO au ajuns săptămâna trecută la Oradea pentru a își revendica titlul de campioană europeană și locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Cele 16 echipe au fost împărțite în 4 grupe, iar cele mai bune 2 echipe din fiecare grupă au jucat apoi în playoff. În semifinale am văzut jocul celor mai bune 4 echipe: Ucraina, Macedonia, Suedia și Slovenia.

Duminică, în finală, Macedonia de Nord s-a impus cu 2 la 1 în fața Ucrainei, reușind astfel să nu piardă nicio confruntare în această competiție și să câștige pentru al doilea an titlul de campioană europeană.

OneTapGaming, reprezentanta României, a fost eliminată din competiție în grupe, unde a pierdut șansa de calificare împotriva Israelului cu scorul de 2-0 în seria cel mai bun din trei jocuri.

Crusaders Crown

Echipele din Grecia, Serbia, Turcia, Suedia, Finlanda, Danemarca, România și Bulgaria s-au luptat pe 6 și 8 iulie pentru premii în valoare de 12.000 de dolari în cadrul Crusaders Crown, una dintre cele mai diverse competiții de League of Legends din regiune.

În semifinale s-au calificat sârbii de la Crvena Zvezda și echipa grecească Phantasma, după ce au obținut victorii împotriva WLGaming Esports (Grecia) și Next Please Gaming (România).

În marea finală, echipa Phantasma a câștigat duelul best of five (cel mai bun din cinci jocuri) împotriva celor de la Crvena Zvezda.

Campionatul European Girl Gamer

European Girl Gamer Championship, turneul dedicat jucătoarelor de League of Legends, a pus față în față în semifinale echipele KTRL (România), Resolve (Marea Britanie), Burger Flippers (EU) și Grow up Stars (Spania).

Echipa Burger Flippers, formată din jucătoare din mai multe țări europene, a ieșit învingătoare și va ajunge la turneul mondial Girl Gamer World Championship.

Esports Corporate Championship

Competiția a dus împreună profesioniști din mediul corporate și le-a oferă șansa de a-și transforma dragostea pentru joc într-o experiență de tip team building. Au avut loc două turnee, unul de CS:GO și altul de League of Legends, ale căror câștigătoare au fost echipele Evozon și Toluna.