Racing League Romania BMW GT Challenge: Prima victorie pentru Willi Motorsport

Circuitul sud-african de la Kyalami a fost locul unde, la final de 2020, Racing League Romania a ieșit la ”prima întâlnire” cu Assetto Corsa Competizione, cu o cursă demonstrativă în cadrul Gaming Marathon. Câteva luni mai târziu, plutonul a revenit cu o etapă din sezonul regulat, prilej potrivit pentru a măsura progersele ce s-au făcut în procesul de adaptare la platformă și la modelul BMW M4 GT4. Seara a început cu calificări strânse, în care Dragoș Simion (Willi Motorsport) a dictat ritmul în prima grupă, însă Andrei Bechir (Motul eSports) și Alex Cascatău (Aqirys Racing) au replicat pe final și au monopolizat prima linie a grilei. Tudor Mihai (Racelogic) a înregistrat cea mai bună calificare de până acum și se lansa de pe poziția a patra, devansându-l pe revelația Alex Poamă (ProSix Racing) și pe Mihai Rusu (Textar eSports).

Istoria curselor de la Kyalami i-a făcut pe cei din frunte să abordeze precaut startul, însă Cascatău a aplicat apoi rețeta de la Bathurst asupra lui Bechir: a pregătit depășirea cu câteva viraje înainte și a trecut în frunte la ieșirea din Barbeque Bend. Simion era în expectativă și primii trei au evadat de pluton, în 20 de minute construind un avans de peste șase secunde. A survenit însă abandonul tehnic al lui Bechir, cu pedala de frână blocată, iar astfel Motul eSports avea prima contraperformanță notabilă din actuala campanie a RLR BMW GT Challenge.

Dispută intensă pentru locurile pe podium

În frunte au rămas Cascatău și Simion, nedespărțiți până la momentul opririlor la boxe. Aqirys Racing au mutat primii, însă un tur mai târziu Sergiu Nicolae a revenit pe circuit cu mașina Willi Motorsport înaintea lui Victor Nicolae. Răspunsul a venit imediat, dată fiind vulnerabilitatea anvelopelor reci în primul tur de după trecerea pe la standuri, însă Victor nu s-a putut desprinde și Sergiu a avut o replică tăioasă în același viraj Barbeque, gazdă a multor schimburi de vopsea între modelele M4 GT4. Tot acolo s-a decis și lupta pentru poziția a treia în cursă, în momentul în care Mihai Șuțeanu (Walk Racing) l-a răsucit pe Cezar Toader (Textar eSports), fiind penalizat ulterior de comisari.

Victor Nicolae a fost apoi încurcat de trafic și nu a mai putut împiedica succesul pentru Willi Motorsport, care plasează echipa din Romanian Endurance Series pe prima poziție în clasamentul general după consumarea a 5 etape din totalul de 10 programate. Componenții Textar eSports au sărbătorit un prim podium pentru echipă, în timp ce Walk Racing au fost pentru prima oară departe de lupta pentru victorie. Radu Dumitrescu și Lucian Chirvase au conlucrat eficient pentru a clasa mașina Smart Driving pe poziția a cincea, înaintea perechii Hetmos Racing (Tufeanu/Oprea).

Africa de Sud, gazda unor surprize importante

În rândul debutanților s-a înregistrat de asemenea o premieră, Tudor Silaghi (RallyMax) reușind să se impună în fața lui Marian Andrei (Racelogic), în timp ce ierarhia licențiaților continuă să țină capul de afiș cu rivalitatea dintre Sergiu Nicolae și Alex Cascatău, scorul fiind acum 3-2 pentru reprezentantul Willi Motorsport.

Popularitatea actualului sezon a fost ilustrată de apariția unor echipaje noi la fiecare etapă, iar la Kyalami s-a produs un debut special – Maria Țurai vine cu experiența din viața reală (autoslalom, teste pe Motorpark România) este prima prezență feminină din epoca modernă a Racing League Romania, integrându-se în familia West Competition Racing în urmă cu o lună. A abordat precaut competiția, antrenându-se la Bathurst și Laguna Seca cu mentorii Alex Cascatău și Victor Nicolae. Echipajul WCR Junior Team din care face parte alături de Sebastian Apostol a încheiat o cursă curată la Kyalami pe poziția a 25-a.