Sute de mii de gameri din România se strâng duminică pentru a ajuta copiii mai puțin norocoși să aibă acces la educație digitală

Streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri sprijină educația copiilor de la Casa Bună în cadrul Gaming Marathon, ultimul mare eveniment de gaming online al anului, ce va avea loc duminică, 17 decembrie. Casa Bună, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educație, astfel că timp de peste 15 ore, streamerii și partenerii evenimentului vor dona zeci de echipamente care să-i ajute pe cei mici să își continue studiile. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro, începând cu ora 10.00.

Laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele și alte multe dispozitive vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore de curs și adună cât mai multe puncte. Participanții la eveniment pot dona și ei direct pe site-ul asociației www.asociatiacasabuna.ro .

„Dedicăm acest ultim mare eveniment de gaming din 2023 celor care și-ar dori să aibă acces la educație digitală. Vorbim despre copiii de la Casa Bună alături de care suntem la toate edițiile de Crăciun ale Gaming Marathon din ultimii ani. Și dacă doar 20 de copii vor ști să facă exerciții matematice, să citească mai bine datorita ajutorului nostru, tot suntem fericiți.”, a precizat Tudor Dăescu, co-organizator Gaming Marathon.

“Noi credem că a face bine e molipsitor. Sunt mulți oameni în jurul nostru care fac lucruri tare faine și fără de care noi am puteam face mult mai puțin. De trei ani suntem ajutați de gamerii din România cu tot felul de minunății pentru copiii cu care lucrăm noi. Copii care în mod normal nu ar putea niciodată să aibă acces la tehnologia pe care ne-o dau ei. Maratonul pe care îl organizează ei în fiecare an duce la donații de dispozitive performante care ne ajută să motivăm o bună parte din cei aproape 500 de copii din programul nostru. Mulțumim tare mult”, a declarat Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului Casa Bună.

Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton vor primi diverse challenge-uri și provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească pentru ca donațiile către asociația Casa Bună să se înmulțească. Challenge-urile vor testa abilitățile streamerilor în jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Fortnite, FC 24, Counter-Strike 2, League of Legends, PUBG și multe altele.

În cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, se vor alătura acestei cauze. Antonia, Mădălin, Gannicus, Alexa și Zasami vor trebui să îndeplinească mai multe provocări pentru ca 100 de căști să ajungă la copii, în același timp încurajând comunitățile de gaming să ia parte la inițiativă.

Evenimentul caută să descopere nume noi în lumea streaming-ului și să le susțină, așa că streamerii consacrați din Gaming Marathon au pregătit câteva surprize celor la început de drum în această carieră, pentru a-i motiva să producă în continuare conținut de gaming de calitate.

În cadrul campaniei #ShareYourPowerInMinecraft, Reddysh, Antonia Nuckle, Adrii, AlexaTV și iSilent vor intra în Minecraft și, alături de membrii comunităților lor vor demola, cărămidă cu cărămidă, structurile ce perpetuează discriminarea la adresa fetelor în lumea gaming-ului.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

Gaming Marathon este connected by Vodafone și upgraded by George, susținut de Samsung, Rockstar Energy Drink, AGON BY AOC, Old Spice, Kiss FM și GSP.ro.