The Geeks și eJobs.ro lansează proiectul de inovație Score2Skill, care traduce abilitățile din jocurile video în competențe profesionale

 

 

Agenția de publicitate The Geeks in parteneriat cu Good Game Industry lansează proiectul Score2Skill pentru clientul eJobs.ro, având rolul de a valorifica abilitățile utilizatorilor deprinse din jocurile video. Algoritmul transformă competențele din jocurile virtuale în competențe necesare pentru un loc de muncă din viața reală.

Conceptul proiectului pornește de la ipoteza în care competențele dezvoltate de utilizatorii jocurilor video în câteva ore, zile sau chiar în ani de experiență ar putea dezvălui informații cheie despre profesia sau profilul acestora la locul de muncă. Cum ar fi ca fiecare minut petrecut în jocurile video de strategie, shootere sau simulatoarele de fotbal să reprezinte de fapt o pre-calificare pentru viitoarea carieră a jucătorilor?

 

Un proiect cel puțin interesant. În realitate, 14 luni de entuziasm, pasiune, zeci de spreadsheet-uri cu date și oameni care au făcut să se întâmple ceva ce părea de nefăcut, un un agloritm unic prin care eJobs urmează să valideze sute de mii de gameri. La începutul lui 2023 ne-am setat să arătăm că tot ce faci în jocuri contează în cariera ta viitoare și ca cele mai bune scoruri îți pot dovedi competențele și în afara ecranelor. Ușor de zis, nu la fel de ușor de făcut. Mai ales când vrei să fie cât se poate de real. Din fericire, rigoarea în gândire pe care au adus-o specialiștii în research și resurse umane a fost factorul distinctiv între un proiect “după ureche” și un algoritm care transformă două seturi de date (de gaming și de competențe profesionale) ca să poată dezvălui jucătorilor aspecte pe care nu le știau despre ei înșiși. În acest moment, eJobs poate oferi gamerilor o perspectivă asupra viitoarelor lor cariere doar prin analiza datelor din jocuri, date pe care orice jucător e mândru să le ofere.

spune Laura Belc, Creative Director, The Geeks.

Score2Skill e un proiect unic în România și e una dintre cele 7 inițiative de inovație la nivel global care au ajuns în finala programului RingierX, accelerator de afaceri al grupului elvețian Ringier.

 

eJobs, liderul pieței de recrutare din România, și-a propus să demonstreze publicului că acest scenariu este posibil, dezvoltând primul algoritm care analizează și calculează rezultatele și comportamentele din top 5 cele mai populare jocuri video ale momentului și le transpune în competențe și trăsături de personalitate relevante la locul de muncă.

 

Mi se pare o reușită fantastică pentru gamerii de toate vârstele, nu doar pentru GenZ, core targetul proiectului. A venit, în sfârșit, payback time pentru că, iată, am reușit să demonstrăm nu doar că nu e o pierdere de timp să te joci, ci și că e chiar util și te poate aduce mai aproape de primul job. Ceea ce este într-adevăr remarcabil. Lăsând deoparte inovația proiectului și complexitatea algoritmului din spate, cel mai valoros lucru pentru utilizatorul final este faptul că asistăm la dărâmarea unei stigme care s-a atârnat gratuit în tot timpul ăsta la gâtul gamerilor. N-o zicem noi, n-o zice un test funny din social media, o zice un algoritm validat științific: chiar e ok să te joci, nu asculta pe nimeni care îți zice altceva. Te poate ajuta chiar să câștigi primul salariu.”,

crede Raluca Dumitra, CMO eJobs.

 

Crearea unui astfel algoritm, precum și utilizarea creativă a datelor extrase din jocurile video au contribuit la un proces exploratoriu de amploare, realizat în colaborare cu cercetători, statisticieni, consilieri de resurse umane și, bineînțeles, sute de jucători profesioniști și dedicați acestui domeniu.

VIDEO making of

Mi-a plăcut mult să lucrez la acest proiect. Îmi doream de mult să contribui și eu la demolarea unui mit, cât de mic, despre gaming și gamers. În cazul acesta, mitul că gamingul este (doar) pierdere de vreme. Realitatea pe care noi am descoperit-o printr-un proces foarte elaborat de cercetare, este că gamingul nu este doar entertainment, este și o formă de investiție în niște seturi de skills/competențe din ce în ce mai relevante pentru lumea digitală în care trăim.”,

a declarat Dan Petre, Research Specialist, D&D Research.

Algoritmul a fost dezvoltat în colaborare cu gameri și Good Game Industry, asigurând acuratețea datelor și relevanța pentru comunitatea de jucători video din România. Tool-ul este disponibil pentru gamerii amatori sau cei profesioniști și poate fi accesat aici:

https://Score2Skill.eJobs.ro

Score2Skill este combinația perfectă între o idee de bază out-of-the-box, cercetare amănunțită și informații-cheie din lumea gamingului. Este unul dintre proiectele în care agenția noastră a investit cel mai mult timp și ne dorim ca atât angajatorii, cât și comunitățile de gameri din România să beneficieze de rezultatele inițiativei.”,

a menționat Marius Radu, Co-Founder Good Game Industry.