Twelve Minutes, încă un joc cu o distribuție de Hollywood…dar e indie!

Actorii vocali din Twelve Minutes au fost dezvăluiți seara trecută în cadrul Gamescom Opening Night Live. Willem Dafoe, alias Green Goblin din primul film Spider-Man, Daisy Ridley, Rey din recenta trilogie Star Wars, și James McAvoy, profesorul Xavier tânăr din X-Men, ei vor însufleți personajele blocate în timp pentru câte 12 minute de fiecare dată.

 

Prezentat pentru prima oară la E3 2019 și publicat de Annapurna Interactive, Twelve Minutes este un thriller psihologic interactiv în care personajul principal este blocat într-un time loop de 12 minute.

„Ceea ce ar trebui să fie o seară romantică cu soția ta se transformă într-un coșmar atunci când un detectiv îți intră în casa, îți acuză soția de crimă și te bate până la moarte…” – descrierea de pe Steam.

Conceptul de time-loop / buclă temporală nu este nicidecum nou, jocuri ca Outer Wilds, The Sexy Brutale, Minit, The Stanley Parable sau viitorul Deathloop sunt printre cele mai cunoscute titluri de acest tip.

În mediul fimelor și-al serialelor, cu atât mai puțin. Edge of Tomorrow, Source Code, Donnie Darko, Predestination sunt printre favoritele mele, toate inspirându-se din OG-ul genului: Groundhog Day. Menționez și Dark, cel mai recent show Netflix al genului, chiar dacă personal nu îl recomand.

 

Dar, revenind la Twelve Minutes și la renumiții actori care vor interpreta vocal cele 3 personaje:

Annapurna Interactive este o divizie a companiei de film Annapurna Pictures, responsabilă pentru filme premiate și nominalizate la Oscar, inclusiv Her și American Hustle. Poate ați mai auzit de ei pentru jocuri publicate în trecut, ca Journey, Flower, Outer Wilds, Florence, Gorogoa, Donut County, Sayonara Wild Hearts sau What Remains of Edith Finch, dar si pentru viitoarele Stray, The Artful Escape sau Maquette.

Twelve Minutes are o dată de lansare în 2020 pe Xbox One, Series S și PC. Dap, fără PlayStation.