Update-ul din mai al Windows 10 vă poate îmbunătăți experiența de gaming

GPU Scheduling,  introdusă în actualizarea din mai a Windows 10, primește suport prin drivere de la AMD și Nvidia

AMD și Nvidia au lansat noi drivere adăugând suport pentru o caracteristică pe care Microsoft a introdus-o cu actualizarea Windows 10 mai 2020, o actualizare care încă nu este disponibilă tuturor. Funcția în cauză este Hardware Accelerated GPU Scheduling (HAGS pe scurt) și, practic, trece controlul de memoriei de la CPU la GPU. Asta ar trebui, teoretic, să elibereze puțin CPU și poate echivala cu o mica creștere în performanțe.

Cu toate acestea, orice îmbunatățire va depinde de hardware-ul pe care îl aveți la dispoziție. Conform diferitelor rapoarte, pare să ajute hardware-ul orientat spre buget. Există șanse ca și performanța jocului să aibă un impact negativ, așa cum a descoperit Jarred Walton, când a testat plăcile Nvidia GPU Hardware Scheduling cu procesoare AMD și Intel.

Laptop-urile ar putea fi cei mai mari beneficiari ai acestei funcții noi, deoarece memoria tinde să fie limitata pe aceste platformele mobile. Dacă înseamnă o îmbunătățire a performanței de 10%, ceea ce pare să fie cazul conform unor surse, aceasta poate fi suficientă pentru a vă permite să activați alte câteva funcții.