Vom mai vedea și alte titluri exclusive Sony portate pe PC

Horizon Zero Dawn

Sony a spus într-un raport corporativ pe 2020 că plănuiește să lanseze și pe PC jocuri care până acum au fost exclusive PlayStation. Nu vă așeptați însă să se întâmple asta cu titluri noi.

Pe link-ul de mai sus, la pagina 43, scrie „vom explora extinderea titlurilor first-party pe PC, pentru a promova în continuare dezvoltarea rentabilității noastre.”

La începutul lui august, Sony tocmai a lansat Horizon Zero Dawn: Complete Edition pe PC/Steam, fiind disponibil doar pe PS din 2017. Guerrilla Games, dezvoltatorii HZD, sunt un studio exclusiv PlayStation, care au și franciza Killzone în palmares. Insomniac Games, Santa Monica, Sucker Punch sunt doar câteva exemple de alte studiouri deținute de SIE Worldwide Studios (Sony Interactive Entertainment) responsabile pentru Spider-Man, God of War sau Ghost of Tsushima.

Detroit: Become Human, devoltat de Quantic Dream, si Death Stranding a lui Hideo Kojima, au fost exclusive PlayStation doar pentru o perioadă de timp, fiind ambele disponibile pe Steam acum. Diferența este că aceste studiouri nu sunt deținute exclusiv de Sony (cel puțin Quantic Dream nu mai face jocuri doar pentru PS).

”Concurența jocurilor online pe PC și a jucătorilor din alte industrii va continua să se intensifice”, scrie același raport. Adică Sony vor o bucățică și din piața de PC, dar vor continua să investească serios în studio-urile lor first-party pentru noua generație a PlayStation 5.

Disponibilitatea pe mai multe platforme a jocurilor nu poate însemna decât că o plajă mai mare de consumatori se vor putea bucura de ele, fără să își cumpere x consolă pentru y joc.

Sursa: PC Gamer