Amazon lucreaza la un serial Fallout

Una dintre cele mai populare francize de jocuri video din ultimele două decenii, Fallout, primește o adaptare live-action. Creatorii serialului Westworld, Jonathan Nolan și Lisa Joy, s-au asociat cu Amazon pentru a crea un serial bazat pe franciza jocurilor video Fallout, o veste pe care fanii seriei o asteaptau de foarte mult timp.

În universul atompunk Fallout tranzistorii, care stau la baza tehnologiei modenre, nu au fost inventați niciodată. În schimb calculatoarele primitive din universul Fallout au la bază o combinație de circuite integrate și tuburi cu vid.  În ciuda limitărilor, oamenii de stiintă au fost în continuare capabili să creeze inteligentă artificială complexă folosită în roboți, întreaga lume bazându-se pe tehnologia primitivă a anilor 1940.  Petrolul este aproape epuizat iar principala sursă de energie este cea nucleară. Puterea de fisiune și-a găsit utilizările ca surse de energie pentru roboți și generatoare electrice care pot utiliza o unitate de energie nucleară ca sursă de energie. Fuziunea la rece și celulele de microfuziune, erau obișnuite și utilizate pe scară largă ca incărcătoare pentru tehnologia consumatoare de energie, de la puști cu laser pană la mașini.

Povestea universului Fallout este una complexă. În America au fost construite 122 de buncăre antiatomice care în loc să salveze umanitatea, au fost construite pentru a testa populația lor că parte a “Programului de conservare a societătii”. Dintre cele 122 de buncăre antiatomice cunoscute, doar 17 din au fost proiectate să funcționeze corespunzător. Celelalte 105 au fost prezentate cu o varietate de scenarii, pentru a testa modul în care oamenii. Unele buncăre nu aveau suficientă sintetizatoare de hrană pentru populația lor, altele erau concepute pentru a se deschide prematur. Scopul acestor experiment a fost să strangă date pentru proiectele Enclavei, al căror scop exact nu este cunoscut.

Nu există o dată de lansare stabilită pentru noua serie Fallout, dar Variety a impărtăsit câteva detalii la care se pot aștepta fanii seriei. Echipa creativă speră să aducă „viata grea din lumea post apocaliptică în antiteză cu ideea utopică a generației anterioare, a unei lumi mai bune folosind energia nucleară” adăugand în același timp și câteva momente de umor ironic specific seriei.

Cu mai multe jocuri în franciză care se petrec în diferite părți ale Americii post-nucleare, nu se știe incă unde se va desfășura serialul.

„Fallout este una dintre cele mai mari serii de jocuri din toate timpurile. Fiecare capitol al acestei povești are nenumărate ore. Așadar, suntem extrem de încântați să lucrăm alături de Todd Howard și cu restul oamenilor de la Bethesda pentru a aduce viață acestui univers masiv, întunecat și amuzant alături de Amazon Studios ”, au declarat Joy și Nolan.

„Fallout este o franciză celebră la nivel mondial, cu fani în întreaga lume și o poveste deosebită. Jonah și Lisa sunt povestitorii perfecți pentru a aduce viață acestui serial ”, a spus Albert Cheng, COO și co-head of television la Amazon Studios. „Suntem încântați să ne unim cu Bethesda pentru a aduce Fallout la televizor.”