Amber a dezvoltat un joc cu mesaj social pentru Netflix:

Wild Things: Animal Adventures

Amber continuă să se afirme la nivel internațional ca un studio de top în dezvoltarea și co-dezvoltarea de jocuri video. După succesul cu Tetris Beat pe Apple Arcade, Amber anunță lansarea pe Netflix a Wild Things: Animal Adventures, titlu la finalizarea căruia a contribuit împreună cu Jam City.

Wild Things: Animal Adventures este un joc de aventură single-player de tip match-3 pentru telefoanele mobile în care jucătorii au ca misiune să îi ajute pe leul Liam, elefantul Emma și pe prietenii lor să-și reconstruiască habitatul după dezastrul provocat de o furtună nimicitoare. În misiunea lor de a salva insula, jucătorii vor trebui să rezolve puzzle-uri captivante, respectiv să renoveze și să aibă grijă de ținuturile native ale animalelor.

 

Trailer Wild Things: Animal Adventures: https://www.youtube.com/watch?v=-JtBpsoluJI

Unul dintre subiectele cheie ale jocului se bazează pe un fenomen actual al acestui secol: grija față de mediu și cum putem contribui la reducerea efectelor cauzate de schimbările climatice majore. Subiectul este unul extrem de important pentru tinerii din Generația Z, cărora Wild Things: Animal Adventures se adresează.

„Suntem încântați să colaborăm cu un partener reputabil precum Jam City pentru a lansa Wild Things: Animal Adventures pe platforma Netflix Games. Este primul joc dezvoltat de Amber pentru această platformă și ne oferă experiența necesară pentru a crea și alte produse de acest gen,” a declarat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

Wild Things: Animal Adventures este totodată un proiect care pune accent deosebit și pe incluziune, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de această experiență și celor care văd lumea altfel. Jocul pune la dispoziție două opțiuni distincte de accesibilitate, pentru cele mai comune afecțiuni de daltonism, astfel ca și jucătorii afectați de protanopie și tritanopie să aibă parte de o experiență de joc desăvârșită.

În dezvoltarea jocului au fost implicați peste 20 de programatori, artiști, designeri, animatori, tech artiști și testeri din birourile Amber din București, Varșovia și Botoșani. Echipa a transformat jocul dintr-un titlu free-to-play într-o experiență premium și a colaborat cu echipa internațională de dezvoltare a Jam City să ducă la bun sfârșit acest proiect, prin producerea capitolelor care aduc deznodământul acestei povești despre prietenie și natură.

Jocul poate fi descărcat pentru iOS și Android, fiind disponibil doar abonaților Netflix. Exclusivitatea oferă avantaje pentru jucători, căci Wild Things: Animal Adventures este lipsit de reclame, costuri suplimentare sau achiziții în joc.