Game Development Month:

Evenimentul care provoacă elevii din Timișoara, București și toată țara  creeze primele lor jocuri video

Între 8 și 30 mai, licee de top din țară găzduiesc game jam-uri fizice și online la care se pot înscrie toți elevii din România 

Game Development Month continuă seria de workshop-uri și prezentări dedicate elevilor români și susținute de profesioniști din industria locală de jocuri video, începută în 2022 sub numele de Game Development Week. La evenimentul de anul trecut, peste 30.000 de tineri din toată țara au participat online la cursurile introductive în dezvoltarea jocurilor video.

Organizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România și susținut de UniCredit Bank, evenimentul din acest an vine cu și mai multe workshop-uri, discuții și o premieră. În cadrul Game Development Month (8-30 mai), la Timișoara și București se vor organiza game jame-uri la care pot participa elevi din toată țara, fizic sau online. Concursurile le vor da posibilitatea tinerilor  lucreze în echipă și  dezvolte primele lor jocuri într-un timp limitat, de 48 de ore.

Tema generală a game jam-urilor din acest an va fi Pădurea Magică, cele două concursuri având o subtemă specifică care va fi anunțată la începerea competiției. Fiecare game jam va avea un prize pool de câte 600 de euro, iar cele mai bune jocuri din competiții vor fi jucate online de tre Bobospider, unul dintre cei mai cunoscuți streameri de gaming de pe Twitch de la noi din țară, în fața a mii de gameri. Mai mult, câștigătorii vor putea povesti despre crearea jocurile lor pe streamurile lui Bobospider.

Tema pentru game jam îndeamnă participanții să creeze jocuri pline de magie, dar să și pună în centrul jocului lor pădurea, copacii și natura. Jocurile video pot fi o modalitate eficientă prin care tinerele generații să conștientizeze importanța naturii și necesitatea de a o proteja pentru viitorul planetei.

Primul concurs va avea loc în București, la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, între 15 și 19 mai, game jam la care vor putea participa fizic elevi ai liceului, si, online, elevi de la orice liceu din țară. Următorul game jam va fi găzduit de către Colegiul Național “Constantin Diacovici-Loga” în Timișoara, între 18 și 21 mai. Juriul care va decide cele mai bune jocuri din cadrul game jam-urilor va fi compus din reprezentanți ai studiourilor de jocuri din București, Timișoara si nu numai.

Elevii care doresc să participe la game jam-uri, se pot înscrie, accesând Game Development Month May 2023.

“Viitorul industriei noastre este strâns legat de tinerii care astăzi consumă jocuri video, cunosc și apreciază acest mediu creativ, iar prin ingenuozitatea și creativitatea lor pot crea jocurile video ale viitorului. Dezvoltarea de jocuri video implică însă și foarte multe cunoștinte și noi vrem să ne asigurăm că ei au resurse la îndemână pentru a învăța să facă jocuri. Nu degeaba am transformat Game Development Week în Game Development Month și nu ne vom opri aici. Dorim să le fim alături tinerilor interesați de domeniul nostru cât mai des!”, a precizat Andreea Medvedovici-Per, director executiv al RGDA.

Gazdele Game Development Month sunt unii din cei mai populari creatori de conținut de gaming din România: Werty, Bobospider și CH Adriana. Ei vor susține interviuri cu specialiști de la studiourile dezvoltatoare de jocuri video locale precum Electronic Arts, Gameloft, Amber, AMC Studio și Edgeflow.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagina evenimentului. Trainerii și invitații interviurilor sunt profesioniști din industrie, dornici să împărtășească cunoșțințele lor cu elevii pasionați de jocuri video.

Participarea la workshop-urile și discuțiile evenimentului este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă pe siteul https://rgda.ro/. Evenimentele se vor desfășura online pe Zoom, pe pagina de Facebook RGDA și pe canalele de Twitch și YouTube ale creatorilor de conținut de gaming Bobospider, Werty și CH Adriana.

Mai multe detalii se găsesc pe Game Development Month May 2023.