Pilotul român Sebastian Apostol primeşte nomnializarea BMW Motorsport pentru seria europeană de sprint SRO ESPORTS 2023

BMW Motorsport a desemnat un pilot roman, Sebastian Apostol, dintr-o echipă românească, West Competition Racing, pentru campania din seria europeană de sprint SRO ESPORTS 2023, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Votul de încredere din partea BMW Motorsport vine după trei ani de progres ai scenei naționale de sim racing unde BMW România a fost un partener constant, cu seria sezoanelor competiționale Racing League Romania, dar şi o serie de participări internaționale tot mai valoroase. În acest context Sebastian Apostol a continuat să performeze după campania SRO eSports 2022, reușind să se claseze pe poziția a noua cu echipajul West Competition Racing în ierarhia cumulată a VCO x Simgrid World Cup și pe poziția a opta în cea mai importantă competiție a iernii – seria VCO x LFM Flextreme.

În 2022 a făcut parte din prima echipă românească prezentă în SRO eSports IGTC (WCR), eșalonul mondial de top al curselor de anduranță din ACC, clasându-se pe poziția a cincea la categoria Silver. Alte performanțe internaționale notabile au fost câștigarea etapei a patra din BMW SIM Time Attack (2022) și calificarea în marea finală Logitech G Challenge 2022 a regiunii EMEA.

Sebastian Apostol (17 ani, Făurei, jud. Brăila) este unul din cei mai de succes reprezentanţi ai noului val de sim raceri români. Încă de la debutul în Assetto Corsa Competizione și  în Racing League Romania în primăvara lui 2021, a ajuns să se lupte pentru titlul Sezonului I alături de Victor Nicolae. Ulterior, a devenit vicecampion al Sezoanelor II și III, împreună cu Dragoș Simion. De curând a câștigat al patrulea sezon RLR, alături de Victor Nicolae.

Prima prezență a echipei românești West Competition Racing în seria europeană de sprint de sub egida SRO eSports a avut loc în finala sezonului 2021. La Spa-Francorchamps reușeau să se califice atunci Victor Nicolae și Sebastian Apostol cu modelele BMW M6 GT3, lăsând pe dinafară piloți ai unor echipe ce beneficiau de susținerea uzinei. Gruparea autohtonă a rămas fidelă mărcii, reușind câteva repere importante: finalele BMW SIM Live pentru Victor Nicolae în 2021 și 2022, locul secund în IGTC la finele celor 12 ore de la Bathurst și locul al patrulea după 24 de ore la Spa, ambele rezultate la categoria Silver.

“Planurile echipei pentru 2023 gravitează în jurul SRO eSports, organizatorul care reunește, prin prisma prestigiului și a fondului de premiere, elita disciplinei. ”Ar fi fost dificilă și lupta la categoria Silver a seriei europene de sprint, însă onoarea de a reprezenta BMW la categoria Pro se transformă imediat într-o mare responsabilitate pentru mine. Fondul de premiere aferent victoriei din Racing League Romania a fost deja investit într-o serie de upgrade-uri tehnice din partea producătorului Simagic, cu care mă simt încrezător că pot să evoluez solid în noul sezon”, precizează Sebastian Apostol.

”Planul nostru de a fi în atenția uzinei a fost accelerat de noul calendar SRO, care separă grilele din Sim Pro Series (competiție offline) și Europe Sprint, ceea ce a deschis niște locuri pe lângă echipa-fanion BS+ Competition. În ultimele luni mereu am avut ca obiectiv să fim al doilea BMW după cel oficial, sau primul când aceștia absentau. Acum că am primit această șansă, trebuie să demonstrăm că Sebastian poate încheia sezonul de sprint pe primul loc între modelele M4 GT3”, a afirmat managerul Alexandru Șiclovan.

West Competition Racing va reveni și în competiția mondială de anduranță (IGTC), pentru care a recrutat o serie de nume importante. În primul rând, revine Victor Nicolae la echipa care l-a consacrat: ”După o aventură de câteva luni în care am experimentat un alt mod de lucru, mă întorc cu convingerea că putem depăși reperele de anul trecut. Vrem titlul seriei de anduranță la categoria Silver, iar șansa pe care o primește acum Sebastian din partea BMW Motorsport mă face mândru, dar și responsabil să-i ofer susținerea de care sunt capabil.”

Pe lângă revenirea lui Victor, în ultimele luni au fost integrați în echipă Marco Jonkers (Țările de Jos), Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia), Zaahir Essa (Africa de Sud), Marco Wong (Hong Kong) și Mitch Hobbs (Australia). Toți aceștia iau parte în luna martie la calificările pentru competițiile SRO eSports 2023. Pregătirea în această perioadă are loc în campionatul RCI eSports, unde BMW-ul pilotat de Apostol, Miclea și Jonkers a făcut un progres de 24 de poziții pentru a se clasa pe 25 la finele celor 6 ore de la Kyalami. Totodată, Apostol și Jonkers se numără printre cei 16 piloți calificați în marea finală a regiunii EMEA din cadrul Logitech G Challenge, ce va avea loc pe 19 martie.