România ajunge între primele 4 echipe de la European Nations Cup la Counter-Strike: Global Offensive

 

România joacă astăzi în semifinalele European Nations Cup, una dintre cele mai importante competiții europene între țări la Counter-Strike: Global Offensive, cu mari șanse de a accede în marea finală care se va desfășura tot în seara aceasta.

Echipa noastră de CS:GO va întâlni în semifinală pe reprezentativa Portugaliei. 

Câștigătoarea acestei partide va întâlni în finală, astăzi de la orele 21, pe învingătoarea celeilalte semifinale în care se vor întâlni Croația și Macedonia de Nord, surpriza competiției.

European Nations Cup, competiție organizată pentru prima dată în istorie în România, a adunat la start nu mai puțin de 12 țări europene: Portugalia, România, Macedonia de Nord, Austria, Muntenegru, Azerbaidjan, Croația, Slovacia, Serbia, Ucraina, Ungaria și Turcia.

„Este o onoare pentru noi să organizăm în România această importantă competiție a Federației Internaționale de Esports. Parcursul echipei României în cadrul European Nations Cup confirmă valoarea esports-ului românesc”, spune Mihai Cotos, Vicepreședinte la ROESF, organizatorul competiției.

În grupe, România a reușit să surclaseze favoritele turneului – echipele naționale de Counter-Strike ale Ucrainei și Slovaciei.  De altfel, până acum unul dintre cei mai buni jucători ai competiției este chiar Cătălin-Ionuț “BTN” Stănescu, căpitanul echipei României.

Cele patru echipe rămase în cursă, România, Portugalia, Croația și Macedonia de Nord se vor lupta astăzi într-un format BO3 (prima echipă cu 2 victorii din maxim 3 meciuri jucate câștigă) pentru titlu de Campioană Europeană. 

Finalele European Nations Cup pot fi urmărite astăzi, 25 august, de la ora 21, pe Digital Crusade, Romanian Esports League și Superbet Romania.

„Decizia IESF vine în urma mult-așteptatului anunț făcut luna trecută la Esports Summit Bucharest 2021 de către Mara Mareș, Consilier de Stat în Cancelaria Prim Ministrului vizând omologarea, până la finalul anului, a sporturilor electronice în România”, spune Tudor Dăescu, cofondator ROESF și președinte al Gaming Week.