Streamerii români se unesc pentru a încuraja femeile să urmeze o carieră în gaming

Ediția de martie a Gaming Marathon connected by Vodafone este dedicată femeilor în gaming

și susținerii lor în a alege o carieră în domeniu

Gaming Marathon, cel mai mare festival românesc online de gaming, dedică ediția aniversară de 1 an femeilor și reafirmă susținerea doamnelor și domnișoarelor interesate de a lucra în industria de gaming.  Duminică, timp de peste 15 ore, streamerii și comunitățile lor de sute de mii de pasionați de jocuri video le vor încuraja pe fete să urmeze o carieră în gaming, fie că vorbim despre dezvoltarea de jocuri, de crearea de conținut pe platformele de streaming, fie de alegerea unei cariere de jucătoare profesioniste în competiții de esports. Gaming Marathon este prezentat de Vodafone și Amber și are loc duminică, 28 martie, începând cu ora 10:00, pe www.gaming-marathon.ro.

“Din cei aproape 8 milioane de români care se joacă jocuri video pe PC, console sau telefoane mobile, 52% sunt bărbați, iar 48% sunt femei. Deși femeile se joacă aproape în egală măsură ca bărbații, prezența lor în industria dezvoltatoare de jocuri, în crearea de conținut sau în competițiile esports rămăne foarte scăzută. De aceea acest Gaming Marathon le este dedicat, o întreagă zi în care le vom asculta poveștile și le vom încuraja să-și urmeze pasiunea, combătând prejudecățile de care se lovesc atunci când vor să facă acest pas. Mai multe femei în gaming înseamnă mai multă diversitate care generează mai multă creativitate și valoare pentru industrie”, a precizat Tudor Dăescu, președinte Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon.

Mai multe femei care să creeze jocuri video

Fetele interesate să urmeze o carieră ca programatoare, artistă 2D sau 3D, business analyst sau tester, printre multe alte specializări pe care industria de game development le cuprinde, vor afla în timpul stream-urilor cum se pot pregăti pentru a dezvolta jocuri video. Streamerii vor intra în dialog cu reprezentante ale Amber, studioul românesc care susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video prin campania #HerOwnGame. Programatoarele, game designers sau artistele din Amber vor împărtăși comunității experiența lor în domeniu și cum au combătut stereotipurile și prejudecățile din societate atunci când au ales acest drum.

Femeile au skill-uri de joc la fel de bune precum bărbații

Streamerii băieți din Good Gaming League, liga streamerilor care aduc în discuții teme sensibile și importante și susținută de Vodafone, vor invita creatoare de conținut în echipele lor pentru a juca meciuri în diferite jocuri populare. Ei își vor asuma în joc personaje feminine pentru a demonstra că nu există diferență de skill-uri între băieți și fete și pentru a combate stereotipul conform căruia fetele nu sunt gamerițe la fel de bune ca băieții. Mădălin, jaxi și IceManLucky vor face echipă cu Antonia și Amyclaire în meciuri de CS:GO, Brawl Stars și League of Legends.

Fetele îi provoacă pe băieți

Membrele GRLpower, prima echipă formată din cinci creatoare de conținut de gaming din România și susținută de Samsung, îl vor provoca la meciuri de Counter-Strike: Global Offensive pe Werty, unul dintre cei mai cunoscuți jucători și comentatori ai jocului din țară.

Jocuri noi si inteligente la Gaming Marathon

În cadrul Play Smart Stream prezentat de George, primul banking inteligent, Bobospider va juca o serie de jocuri care stimulează aptitudinile strategice ale gamerilor precum HearthStone Battlegrounds, Darkest Dungeon, Loop Hero, Teamfight Tactics și Bloons TD 6.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

Gaming Marathon este connected by Vodafone și powered by Amber și susținut de George, AOC Gaming, Samsung, Logitech G și Philips OneBlade.