Studioul românesc dezvoltator de jocuri video Amber deschide un nou birou în Montreal

Amber Montreal se alătură studiourilor din București, Botoșani, Guadalajara, San Francisco și Los Angeles

 

Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, continuă să se extindă, deschizând un nou birou în Montreal. Amber Montreal se va focaliza pe specializări precum engineering, localizare și Quality Assurance, urmând ca alte discipline să fie acoperite odată ce studioul va crește.

Amber Montreal va fi condus de Gwen Heliou. Gwen are experiență în construirea de echipe diverse și coezive de succes. Ajuns în Montreal în 2001, a petrecut mai bine de 20 de ani atât în ​​roluri de producție, cât și în cele de management, lucrând la jocuri de mobile și consolă. Experiența sa în Technical Art și VFX a fost esențială pentru înființarea de studiouri precum Ubisoft Halifax.

Pentru început, Amber recrutează specialiști pentru 15 poziții full-time și pentru că această deschidere are loc într-o perioadă dificilă, activitatea studioului se va desfășura în sistem Work from home.

„Amber a crescut rapid la nivel internațional în Europa și America de Nord și ne dorim să menținem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada”, a declarat Mihai Pohontu, CEO Amber. „Montreal este locul perfect pentru noi deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din America de Nord în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume.”

Lansarea studioului din Montreal vine după ce în luna februarie a acestui an Amber a deschis un birou în Guadalajara, Mexic. Serviciile de localizare pe care Amber le va oferi vor completa meniul de servicii de suport și vor aduce plus valoare partenerilor săi. Pe măsură ce studioul va crește, vor fi adăugate și alte discipline de dezvoltare suplimentare, care vor extinde capacitățile Amber de a crea pe mai multe fusuri orare, obținând accesul la noi piețe și parteneriate.

Recrutarea pentru noul studio a început deja, iar cei care doresc mai multe detalii le pot găsi pe pagina dedicată Amber: https://amberstudio.com/careers/