Tinerii și părinții lor leagă prietenii în cele mai populare jocuri video la Gaming Marathon

Pe 12 iunie, cei mai cunoscuți streameri români îi invită pe părinții lor în sesiuni inedite de gameplay 

Iunie este luna copiilor așa că cel mai mare festival românesc online dedicat jocurilor video, Gaming Marathon, aduce față în față două generații: copiii și părinții lor.  Ediția de vară a evenimentului vrea să demonstreze că pasiunea pentru gaming nu are vârstă și, datorită jocurilor video, legătura dintre părinți și copiii lor poate deveni mai puternică și durabilă. Gaming Marathon este prezentat de Vodafone și Samsung și are loc sâmbătă, 12 iunie, începând cu ora 10:00, pe www.gaming-marathon.ro.

“Jocurile video fac parte din viața noastră cotidiană. La această ediție a Gaming Marathon vrem să arătăm că ele pot fi un nou liant între copii și părinți. Un nou mod de a petrece timp împreună care să nască momente de apropiere, amuzament și conversație”, spune Tudor Dăescu, co-organizator al Gaming Marathon.

Sub deviza “Dacă ne putem juca, putem crește împreună”, membrii Good Gaming League, liga streamerilor care aduc în discuții teme sensibile și importante și susținută de Vodafone, îi vor provoca pe părinții lor la discuții sincere și la meciuri în cele mai populare jocuri video. Gannicus, Amy Claire, ZaSami, Jaxi, Mădălin vor povesti despre cum au descoperit jocurile video, cum au fost susținuți de către părinți și despre cât de mult a contat acest suport în dezvoltarea lor profesională. Jaxi va face echipă cu tatăl său în Counter-Strike 1.6 și CS:GO împotriva unor echipe alcătuite ad-hoc, în timpul live-ului, de membrii comunității.

Brawl Stars cu părinții

Mădălin va organiza pe canalul lui turnee de Brawl Stars, în cadrul cărora fanii jocului se vor confrunta în meciuri 2vs2 alături de unul din părinții lor.

Comunitatea de gameri vs. jucători profesioniști

Gamerii din comunitatea de PUBG Mobile vor avea ocazia unică de a-i confrunta pe membrii echipei profesioniste a Nexus Gaming, echipă de Top 20 la nivel mondial. Acțiunea are loc pe stream-ul lui Tedereu, care va fi si comentator. Membrii comunității care reușesc victorii împotriva profesioniștilor pot câștiga smartphone-uri de gaming oferite de Samsung.

Main event cu jocuri clasice

Focus-ul main event-ului Gaming Marathon, prezentat de George și Samsung, vor fi jocurile clasice care pun preț pe inteligentă, interacțiune si creativitate. Streamerii Andrei RO, Alexa TV, Theo Zeciu și Bobospider vor juca partide de Speed Chess, Monopoly si Gartic Phone.

Jocuri vechi remasterizate

Jocurile copilăriei care acum trăiesc o nouă viață cu ajutorul remasterizării vor fi prezente la Gaming Marathon de către George, primul banking inteligent. Bobospider va face un tur de forță, testând de-a lungul a mai multe ore o multitudine de titluri de referință din istoria gaming-ului precum Tetris 99, Nintento Switch: Super Mario Bros., Dr. Mario, Donkey Kong, Punch-Out!!!, Zelda, DOOM 64 sau Warcraft 3. 

Gaming Marathon va aduna la linia de start peste 30 de streameri care vor interacționa cu comunitățile lor mai mult de 15 ore. Detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro. 

Gaming Marathon este connected by Vodafone și powered by Samsung și susținut de George, Mastercard, AOC Gaming, Meteoritzi, Logitech G și Philips OneBlade.