• Vodafone este partenerul principal al Bucharest Gaming Week 2019, unul dintre cele mai importante și emblematice festivaluri de gaming din România și Europa de Sud-Est

  • Finalele Campionatului ESL din Europa de Sud-Est vor fi găzduite în Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume cu funcție administrativă

 

 

București, 16 octombrie 2019 – Vodafone România este partenerul de comunicații al Bucharest Gaming Week 2019. Vodafone și ESL sunt partenerii festivalului Bucharest Gaming Week, eveniment care susține industria vibrantă de dezvoltare de jocuri din România ce creează și produce jocuri video utilizate de milioane de oameni din întreaga lume.

Battle Royale Arena va găzdui peste 45 de calculatoare pentru Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG), Fortnite și Apex Legends. Mai mult, jucătorii vor avea oportunitatea să se întreacă în zona de smartphone-uri, unde vor fi disponibile dispozitive pentru PUBG și Fortnite.

Evenimentul central al celei de-a treia ediții a Bucharest Gaming Week 2019 va avea loc pe 9 și 10 noiembrie 2019 la Palatul Parlamentului din București. Aici, peste 10.000 de jucători vor participa și vor juca cele mai populare jocuri având totodată șansa de a își cunoaște influencerii preferați. De asemenea, jucătorii vor avea ocazia să descopere producțiile studiourilor de dezvoltare a jocurilor din România. Obiectivul principal al Bucharest Gaming Week, atât în cadrul evenimentului central, cât și în cadrul celorlalte evenimente care vor avea loc în perioada 4-10 noiembrie, este de a evidenția întregul univers legat de lumea jocurilor – de la regia artei, programarea, educația necesară pentru dezvoltarea jocurilor, tehnologiile și produsele de top, până la jocul ca și concept de divertisment și esport.

Finalele Campionatului ESL din Europa de Sud-Est vor fi găzduite în Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume cu funcție administrativă. Este cel de-al 10-lea sezon al Campionatului ESL din Europa de Sud-Est (ESL SEC) – cea mai longevivă competiție profesională din regiune. Cele mai bune echipe de Counter-Strike – Globall Offensive și Mobile Brawl Stars vor concura în direct, în fața publicului din București, în timp ce transmisiunea va fi difuzată în regiune în limbile locale. Un număr de 350 de echipe și 1581 de jucători unici au participat la cel de-al zecelea sezon al ESL SEC, dar doar cei mai buni dintre cei mai buni se vor lupta în finalele live.

România are o tradiție puternică în esport, lucru vizibil și din istoria ESL SEC. Finalele s-au desfășurat în direct în România de patru ori, iar acum pentru a zecea aniversare a ESL SEC vor exista cinci finale live în București. ESL SEC a avut până acum patru campioni români – Nexus Gaming a câștigat turneul CS: GO în sezonul șapte, în timp ce XPC Gaming l-a câștigat în ediția a treia. În sezonul șase, Nexus Gaming a câștigat finala League of Legends, iar competitorul de renume mondial Hearthstone – RDU – a câștigat în primul sezon.

2018 reprezintă începutul călătoriei Vodafone în cadrul competițiilor internaționale de mobile gaming, compania devenind partenerul premium al ESL, cea mai mare companie esport din lume.

In 2019, Vodafone și ESL au lansat Vodafone 5G ESL Mobile Open – campionat de gaming mobil ce a adus în premieră prima mare finală internațională pentru sporturile electronice competitive cu ajutorul unei rețelei 5G. Campionatul Vodafone 5G ESL Mobile Open a început pe 31 mai și s-a desfășurat până pe 29 septembrie 2019. Acesta a fost adresat jucătorilor din 17 țări unde Vodafone este prezent. Esport înregistrează cea mai rapidă creștere în rândul sporturilor internaționale, turneele ESL desfășurându-se în arene din întreaga lume, în care cei mai buni jucători și echipe la nivel mondial concurează în fața unei audiențe live care însumează milioane de fani.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 24 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.ro.

 

UPC România este o companie Vodafone UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, oferă servicii de televiziune, internet în bandă largă și telefonie fixă prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme inovatoare de tehnologie care conectează clienții la lumea digitală și le oferă experiențe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare viteză. UPC România oferă viteze superioare de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul Connect Box.